Organic babyverzorging | Ken je Boep al?

Twee jaar geleden waren we op de babybeurs ‘Babywelt’ in Frankfurt. Een beurs te vergelijken met de negenmaandenbeurs, maar alleen wat kleiner. Hier ontdekte ik de destijds pas gelanceerde babyverzorgingslijn ‘das Boep’. Heerlijke, natuurlijke producten die vandaag de dag bijna in alle DM’s te verkrijgen zijn en een ware hit is gebleken. Benieuwd naar dit lekkers? Lees dan verder. 

Boep | Organic babyverzorging

Het project ‘das Boep’ is ontstaan door een moeder die zocht naar verzorgingsproducten voor haar pasgeborene die uitsluitend 100% biologische inhoudsstoffen mochten bevatten. Dus geen parabenen, mineraal olie, siliconen, paraffine, PEG’s of synthetische geurstoffen. Ze ontwikkelde samen met een arts die gespecialiseerd is in natuurcosmetica een nieuw verzorgingsproduct voor baby’s en jonge kinderen: Boep.

Boep

Mijn oog viel direct op de sobere, zachte uitstraling van de stand. Zulke standjes trekken op de een of andere manier meestal meteen mijn aandacht. Ik kan nu zeggen dat ik echt blij ben dat ik dit beginnende merk ontdekt heb, want ik vind het heerlijk ruiken! Ik zocht al lang naar een fijne bodylotion voor de kinderen die het liefst uitsluitend natuurlijke ingrediënten mag bevatten. Ik ben als baby ook alleen maar verzorgd met uitsluitend natuurlijke middelen, dus om hetzelfde met mijn eigen kinderen te doen, vind ik wel een fijne gedachte. Op de beurs Babywelt heb ik van dit merk een babycrème gekocht voor op de handjes en wangetjes en een bodylotion voor het lijfje. Inmiddels twee jaar later, heb idd e gezichtscrème meerdere keren opnieuw gekocht.

Biologische producten

De producten zijn online te verkrijgen via de website van boep. De verzendkosten naar Nederland bedragen alleen wel €8,50. De babycrème kost normaal €9,95 en de bodylotion €12,95. Ik kocht beide voor een totaalprijs van €15,00. Ik kreeg dus een beurskorting van €7,90. De sheabutter en de goudsbloem in de babycrème kan je goed ruiken. Heerlijk! Bodylotion bevat eveneens sheabutter, maar deze bevat ipv goudsbloem, olijfolie. Het merk is ook gecertificeerd volgens strenge richtlijnen van het BDIH keurmerk en door onafhankelijke dermatologen als ‘zeer goed’ beoordeeld. Dat het niet op dieren is getest en geen gentechnologie bevat is voor mij een pré! Ook zijn de grondstoffen in dit product van eerlijke handel en zoveel mogelijk biologisch. Allemaal plusjes dus! Naast de website is dit merk ook te verkrijgen bij de grotere filialen van de Duitse DM.

Aiden heeft een hele gevoelige huid, dus ik kan niet zomaar een random product op zijn huid smeren. Met dit product zie ik geen uitslag of wat dan ook. Zijn zachte huidje blijft zacht en om in te bijten 😉. Ik ben trouwens ook een groot fan van Weleda alleen dat vind ik soms ook te sterk ruiken. Daarom valt dit product in de categorie ‘geur’ goed bij mij in de smaak. na zijn badje smeer ik hem in met amandelolie en zijn gezichtje met de crème van Boep.

Op zoek naar fijne, biologische kindershampoos? In dit artikel deel ik mijn geteste favorieten.

Mijn ervaring

Als ik het product op de kinderen gebruik na het badderen, ruiken ze meteen heerlijk fris en voelt hun huidje zacht aan. Het trekt ook meteen in en is niet vettig. Ik vind altijd dat een babyproduct qua geur niet te aanwezig mag zijn bij een jong kind, omdat hun eigen geur al zo lekker is. Deze subtiele geur van Boep met uitsluitend natuurlijke inhoudsstoffen vind ik dus een perfect alternatief voor de verzorging van hun tere huid. Ik deel dit artikel omdat ik helemaal achter de filosofie van het merk sta en bovendien vind ik het een heerlijk product zonder rommel. Mocht jij ook op zoek zijn naar iets soortgelijks, dan is dit misschien wat voor je. Niets van deze producten is gesponsord, maar geheel zelf betaald.

Wat gebruik jij voor je kind als verzorgingsproduct? Ik ben erg benieuwd en lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Vlijtig Liesje 30 May 2017 @ 10:31

    Ik gebruikte meestal Zwitsal. Maar mijn kinderen hadden ook niet een heel gevoelige huid of zo. Dit klinkt heel goed. Vooral het snelle intrekken vind ik handig.

    • little-origin 31 May 2017 @ 09:31

      Ik gebruik er soms ook wat van omdat ik het zo lekker vind ruiken…voor mijn handen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*