Hier kun je lezen over mij, de persoon achter dit blog. Ik ben Essma, 37 jaar en getrouwd met Chris (37 jaar). Wij zijn de trotse ouders van onze lieve dochter Ophelia (6 jaar) en onze zoon Aiden (1). Dit blog is ontstaan uit de behoefte om mijn ervaringen en fragmenten uit ons leven hier met jullie te delen. Wellicht sta je zelf voor een keuze om ook naar het buitenland te vertrekken om daar opnieuw te beginnen? Wij hebben de stap ooit gezet en vul mijn blog over dit grote  avontuur in Frankfurt. 

Wij wonen sinds oktober 2014 in Frankfurt am Main, Duitsland. We komen oorspronkelijk uit Zuid-Holland. De reden van de verhuizing is een nieuwe baan van mijn man. Ik werk hier inmiddels als Dutch Trainer op freelance basis. Ik spijker in deze functie anderstaligen het Nederlands bij. Soms is dit nodig voor hun baan en soms ook gewoon omdat ze de Nederlandse taal zo leuk vinden.

In mijn blog ga je vooral ervaringen tegenkomen over het moederschap in het buitenland, de ups en downs die het soms meebrengt, en voor welke lastige keuzes we soms komen te staan mbt de opvoeding in het buitenland. Hoe is de Duitse maatschappij eigenlijk? Hoe sluit onze open Nederlandse nuchterheid aan bij de, over het algemeen gesloten, rechtlijnige Duitse? Dit en meer kun je op mijn blog teruglezen.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties, mag je me altijd een berichtje sturen! Dit kan via het contactformulier of rechtstreeks mailen naar info@little-origin.nl

Liefs, Essma