Over mij

Hier kun je lezen over mij, de persoon achter dit blog. Ik ben Essma, 38 jaar en getrouwd met Chris (39 jaar). Wij zijn de trotse ouders van dochter Ophelia (7 jaar) en zoon Aiden (2). Dit blog is ontstaan uit de behoefte om mijn ervaringen en fragmenten uit ons leven in Frankfurt hier met jullie te delen. Wellicht sta je zelf voor een keuze om ook naar het buitenland te vertrekken om daar opnieuw te beginnen? Wij hebben deze stap ooit gezet en wellicht (en hopelijk) raak je geïnspireerd!

Wij wonen sinds oktober 2014 in Frankfurt am Main, Duitsland. We komen oorspronkelijk uit Zuid-Holland. De reden van de verhuizing is een nieuwe baan van mijn man. Ik werk hier inmiddels als Dutch Trainer op freelance basis waarbij ik Nederlandse les geef aan anderstaligen.

Op mijn blog lees je over mijn ervaringen over het moederschap in het buitenland, de ups en downs die het soms meebrengt en hoe ik mezelf gezond en fit houd binnen de ‘hood of being a mom’. Hoe is de Duitse maatschappij eigenlijk? Hoe sluit onze open Nederlandse nuchterheid aan bij de, over het algemeen gesloten, rechtlijnige Duitse? Dit en meer kun je op mijn blog teruglezen.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties, mag je me altijd een berichtje sturen! Dit kan via het contactformulier of rechtstreeks mailen naar info@little-origin.nl

Liefs, Essma