Over mij

Hier kun je lezen over mij, de persoon achter dit blog. Ik ben Essma, 36 jaar en getrouwd met Chris (37 jaar). Wij zijn de trotse ouders van onze lieve dochter Ophelia (5 jaar) en onze zoon Aiden (1). Dit blog is ontstaan uit de behoefte om mijn ervaringen en fragmenten uit ons leven hier met jullie te delen. Wellicht sta je zelf voor een keuze om ook naar het buitenland te vertrekken om daar opnieuw te beginnen? Voor advies, vragen en tips hierover mag je mij altijd raadplegen. 

Wij wonen sinds oktober 2014 in Frankfurt am Main, Duitsland. We komen oorspronkelijk uit Zuid-Holland. De reden van de verhuizing is een nieuwe baan van mijn man. Hij kreeg zijn droombaan bij een grote bank, dus gunde ik hem uiteraard deze kans. Ik werkte in Nederland als basisschool leerkracht. Helaas kan ik mijn beroep hier niet verder uitoefenen. In Duitsland ligt het qua ‘inburgeren’ en ‘omscholen’ wat gecompliceerder dan ik aanvankelijk hoopte en dacht. Vandaar dat ik nu een ‘stay-at-home-mom’ ben. Ook dit valt niet mee moet ik zeggen:-) Het vinden van een geschikte baan laat nu eenmaal op zich wachten. Het bijzondere en leuke is dat ik mij met heel veel verschillende dingen kan vermaken en me dus nauwelijks kan vervelen.

In 2006 ben ik aan de Pabo in Rotterdam afgestuurd als lerares basisonderwijs. Ik ben daarna gelijk fulltime aan de slag gegaan als juf op een basisschool in Rotterdam. Ik kijk met veel plezier terug op de 8 jaar waarbij ik zoveel fantastische kinderen heb mogen onderwijzen en met een superteam heb mogen werken. Dat mis ik soms enorm!

Ik heb van september 2013 tot het moment van verhuizen in oktober 2014, naast mijn toen inmiddels parttime baan als juf, samen met mijn zus een webwinkel gehad. We verkochten organic baby- en kinderkleding gemaakt van merino wol. Het was een kortstondig avontuur helaas, maar met de emigratie voor de deur (waar ik echt heel erg aan moest wennen en er dus alle energie voor nodig had) moest ik de webwinkel helaas beëindigen. Ik heb wel altijd de domein naam (Little Origin) behouden met het oog op de toekomst. Nu, 2 jaar later heb ik besloten om ons leven in Frankfurt te delen met anderen middels het schrijven van dit blog: Little Origin.  Ik heb het altijd leuk en fijn gevonden om mijn ervaringen ergens op te schrijven of vast te leggen. Voor mijn dochter houd ik ook een scrapbook bij waarbij ik zoveel mogelijk gebeurtenissen uit haar en ons leven bijhoud.

In mijn blog ga je vooral ervaringen tegenkomen over het moederschap, de ups en down van het leven in het buitenland, foto’s en veel meer over de avonturen die we hier meemaken. Hoe is de Duitse maatschappij eigenlijk? Hoe sluit onze open Nederlandse nuchterheid aan bij de, over het algemeen gesloten, rechtlijnige Duitse? Dit en meer kun je op mijn blog teruglezen.

Ik hoop dat je nu een klein beetje een beeld hebt van de persoon achter dit blog. Ik ben sinds kort ook actief op Instagram, dus het lijkt me leuk als je me daar ook volgt. Voor vragen, opmerkingen of suggesties, mag je me altijd een berichtje sturen! Dit kan via het contactformulier of rechtstreeks mailen naar info@little-origin.nl

Veel liefs, Essma

error: Content is protected !!