Photo Diary | Cheltenham, wat een aangename verrassing!

Photo Diary | Cheltenham, wat een aangename verrassing!

Vorig weekend waren we in Cheltenham, Engeland voor het 30 jarig huwelijksjubileum van een vriendin. Zij woont daar en nodigde ons dus uit om deze bijzondere dag mee te vieren. Wij moesten er voor vliegen, want een auto huren en via de kanaaltunnel naar Engeland rijden en eenmaal daar aangekomen en links te gaan rijden was voor ons geen optie. Dat hadden we beide nooit eerder gedaan en om ons daar nu meteen aan te wagen met beide kinderen achterin leek ons geen goed plan. In deze photo diary laat ik je wat van Cheltenham zien. Enjoy! 

Facts

Cheltenham is een stad in Engeland en ligt in graafschap Gloucestershire. De stad heeft ongeveer 116000 inwoners en de oppervlakte is 46,6 km2. Volgens de taxichauffeurs is het een beetje een upperclass stadje waar vrij veel pensionados te vinden zijn. Of dit echt een feit is, weet ik niet helemaal maar schrijf ’em er toch maar bij. Jaarslijks vinden hier in maart de populaire paardenrennen plaats, genaamd Cheltenham Gold Cup. Verder is in Cheltenham ook de MI5 en MI6 gelegen. Niet dat ik dat ooit heb onderzocht, maar ging er eigenlijk vanuit dat de geheime Britse inlichtingen dienst ergens in Londen gevestigd zou zijn. Niet dus. We reden er met de taxi verschillende keren langs en het lijkt van de buitenkant een beetje op een voetbalstadion. Zo groot is het!

Onze indruk

Wij kregen de indruk dat het stadje sereen, groen en laid back was. Ik kreeg direct die begin tune van Piter Post in mijn hoofd toen we door het landschap reden. Het treinstation van Cheltenham deed me ook denken aan Groenbeek. Het plaatsje waar het tekenfilmpje zich afspeelt.  😀 Compleet met nepbloemen enzo. Voor diegene die de Engelse cultuur op een ongedwongen manier willen leren kennen, zitten dus verkeerd in London. We zijn ook meerdere keren in Londen geweest, dus dat verschil was absoluut merkbaar. Ik vond het een mooi en geldelijk stukje Engeland. Het prachtige glooiende landschap leent zich prima voor mooie wandelroutes.

Hoe kom je er?

Mocht je ervaren zijn in het rijden in Engeland dan zou ik zeker met de auto gaan! Zo kun je stoppen war je wilt en kun je af en toe op de mooiste plekken een pitstop houden! Ben je afhankelijk van het OV, dan vlieg je eerst naar Birmingham. Van daaruit ga je per trein naar station Birmingham New Street. Hier stap je over op de trein naar Cheltenham Spa. Hier vandaan neem je een taxi naar waar je je hotel of verblijf hebt. Tenminste, dat hebben wij gedaan omdat we met de kinderen waren.

Uitzicht uit de trein

Jurys Inn

We verbleven eerst in een ander hotel omdat op de locatie waar het feest zou zijn helaas maar voor 1 nacht de beschikking hadden over een kamer. Het hotel waar we de eerst nacht verbleven heet Jurys Inn. Als je op zoek bent naar een fijne slaapplaats wat er verder netjes uitziet, dan zit je hier prima. Het kinderbedje is alleen echt heel armoedig. Het was gewoon een plank zonder matrasje. Geen wonder dat Aiden niet wilde slapen en dus tussen ons in ging.

[easy-image-collage id=6263]

Omgeving

[easy-image-collage id=6266] [easy-image-collage id=6268]

Dit soort huisje zagen we vaker in verschillende wijken. Lief he!

[easy-image-collage id=6269]

 

Een van de fijne restaurants die we troffen. Dit was bij The Vie. Heerlijk Thais maar ook andere dingen op de kaart. Qua prijs was dit ‘gemiddeld’.

In Sandfort Park speelden we met de kinderen omdat daar een speeltuintje was. Prachtig park met een klein stromend beekje en heel veel groen. Het speeltuintje is omringd met hekken waar honden in ieder geval niet naar binnen kunnen.

Manor By The Lake

Deze prachtige locatie was tevens de feestlocatie war Helen en Martin hun feest vierden. Een beter locatie was er volgens mij niet, want man wat was dit een sprookjesachtig landhuis zeg! Typisch Engels en Engelser kan niet…haha! Ik keek m’n ogen uit! Het ene was nog mooier dan het andere. Leek alsof de koningin elk moment uit een kamer kon komen. Of Kate…of William. Of…Laat deze foto’s alles zeggen:

De oprijlaan naar de ingang

De entree

De voordeur waardoor je binnen komt

Zoals je kunt zien waren er net gasten geweest die informatie wilden over de mogelijkheden voor hun bruiloft. Ik zei het al een keer in Insta Stories, maar mocht je een keer in Engeland willen trouwen en je bent in de buurt van Cheltenham…kijk dan zeker even hier!

Onze kamer; royals voor een dag

Ophelia’s bed stond rechts van de staande spiegel

De lichtinval in deze kamer…schitterend

Deze douche is ook alleszeggend

Ontbijt volgende morgen

Zoals je kunt zien hebben we ons echt gewaand in een prachtige ambiance die zoveel karakter en sfeer uitstraalt dat we er beide soms stil van vielen! De bedden sliepen zo lekker echt heerlijk. Ophelia zei zelfs ‘dit lijkt wel een prinsessenkamer!’ Ik ben niet gesponserd om hierover te schrijven, maar wilde dit verborgen stukje Engeland graag met je delen.

Ondanks dat ik niet veel foto’s van andere plekken heb gemaakt (omdat daar de tijd er ook niet voor was) hoop ik toch dat je een beetje en impressie hebt kunne krijgen van dit stadje. Wat vind jij er van? Laat je het me weten in de comments?

Liefs, Essma

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments, RSS

 1. Sheila 29 October 2017 @ 09:21

  Die manor! Schitterend!! Zelf gaan we nooit met de auto naar Engeland. Dat vind ik te lang duren, we vliegen dan liever. Maar links rijden zijn we ondertussen wel gewend. Vooral in Nieuw Zeeland lang gedaan. Maar mijn man is er wel beter in dan ik. Vooral als ik het op een motortje doe (in Azië) gaat het wel eens mis als ik een bocht moet nemen en er is toevallig niemand die op de weg rijdt.

  • little-origin 29 October 2017 @ 12:56

   Wow dat klinkt spannend op die brommer ??! Die Manor was iid echt een hele mooie ervaring! ?

 2. Stephanie 27 October 2017 @ 13:45

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar dit klinkt (en ziet er) super Engels (uit), geweldig!

  • little-origin 27 October 2017 @ 14:01

   Ja voor ons was het ook de eerste keer en dit is wel aanleiding genoeg om eens andere plaatsen te bezoeken binnen Engeland ipv alleen Londen.?

 3. Sylvia - alovelyadventure 27 October 2017 @ 13:28

  Een woord.. waanzinnig! Hier zou ik me ook wel een prinsesje voelen.

  • little-origin 27 October 2017 @ 13:42

   ?mooi he?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*