Photo Diary Little Origin #7

Weer een nieuwe week vol belevenissen met als hoogtepunt de Koningsdag en playdate voor Ophelia! Daarnaast ging het laatste weekje vakantie van mijn man in en terwijl ik dit schrijf zijn alle vakanties voorlopig voor iedereen ten einde en is dit de laatste dag van april en staan we al met één been in mei.  Het is zondag en dat betekent hier in Duitsland: rustdag! Alles, werkelijk alles is dicht! Dat valt soms zo tegen, omdat ik gewend ben om zondags soms nog even een last-minute boodschap te halen. Morgen is iedereen vrij ivm Dag van de Arbeid/Labor Day en dat betekent dus nog een bonusdagje voor Ophelia en papa (alles is dan dicht…alweer)! Kijk je weer gezellig mee met photo diary #7?

zondag

Het was erg koud vond ik voor de tijd van het jaar, maar het was ook niks om de hele dag binnen te zitten dus besloot ik een rondje te gaan fietsen met beide kinderen. Voor Aiden was het de eerste keer op de fiets en dat vond hij natuurlijk helemaal leuk. Op de foto kijkt hij nog wat onwennig, omdat hij nooit eerder op zo’n soort stoeltje had gezeten. Toen ik eenmaal wegreed, begon hij te ‘dansen’…hahaha!

maandag

Dit is typisch zo’n dag dat we weer beginnen met ‘gezond doen’. We willen dan extra letten op onze voeding en mijn man en ik willen beiden wat afvallen, dus besloten we te starten met nog bewustere keuzes maken dan wel deden. We hadden al vaker een poging gedaan om echt te lijnen, maar stopten daar om onverklaarbare reden weer mee en zo werd het een vicieuze cirkel. Nu besloten we cold turkey te gaan en de 21-dagen challenge aan te gaan door 21 dagen geen vette dingen of snoep te eten tenzij daar een goede reden voor is (feestje bijvoorbeeld). Volgens verschillende onderzoeken duurt het 21 dagen om een gewoonte af te leren. Bij het verschijnen van deze post zijn we al 7 dagen bezig! Joehoe! Ik koos er voor om gezonde muffins te bakken die enkel alleen gezoet zijn met honing. Het recept hiervoor staat op mijn blog.

 

dinsdag

We gingen even de stad in omdat we nog wat dingen bij de DM nodig hadden en ik wilde nog even naar een kettinkje kijken. Ik denk er nog even over na. Ik zoek al een tijdje naar en sieraad om de initialen van de kinderen in te laten graveren. Heb allen nog niet echt iets gevonden wat ik heel mooi vind. Ik zag wel een prachtige bos bloemen!  😀 Als avondeten maakte ik soep. Het was gewoon koud buiten! 

woensdag

Ik bestelde de week ervoor een setje kleding voor Ophelia en Aiden om aan te trekken met Koningsdag. Ik had ’s morgens nog steeds niet binnen, maar gelukkig werd het in de loop van de middag toch nog bezorgd en kon ik weer rustig ademhalen… 😯 Ik bestelde het bij de Hema.

donderdag

Leve de koning! vandaag werd het op school gevierd met alle Nederlandse kinderen van de onder-, midden- en bovenbouw. De 12-plussers vieren dit blijkbaar op een andere wijze binnen de school. Of niet…Geen idee eigenlijk. Ik zal het eens vragen. Er werden allerlei lekkere dingen geserveerd, maar we hebben heel trouw gehouden aan de challenge en niks genomen! De kinderen hadden het klasje waar het gevierd werd heel leuk versierd en de koekjes waren ook selfmade! Ze zongen het Wilhelmus en dat was zo leuk om naar te kijken en te horen. Het hele lied, dus erg knap! In de namiddag moest ik weer werken.

 

 

 

vrijdag

Mijn man bakte spinazie-taart en die was zoals altijd weer erg lekker!

zaterdag

Vanmorgen had ik het gras gemaaid en onkruid gewied. De tuin ziet er weer een beetje toonbaar uit, want het was eerst echt best een triest gezicht. Alle soorten onkruid groeide er! Schapen hadden heerlijk kunnen grazen 😆 zeg maar ! Ophelia had vandaag een play-date en wij gingen even de stad in omdat het vriendinnetje waar ze ging spelen er dicht bij in de buurt woonde. We hadden een nieuw rekje nodig voor Aidens flessen en een nieuwe dop voor Ophelia’s waterfles van Sigg. Beide waren aan vervanging toe! Terwijl we toch in de stad waren, besloten we gelijk maar ‘avond te eten’, omdat we wisten dat Ophelia bij haar playdate ook warm zou eten. Ik had weinig zin om te koken en besloten bij een van onze lievelingsrestaurants te eten: Green Thai. Ik at een gerecht met veel groenten, rijst en rundvlees.

Toen we Ophelia weer gingen ophalen, werden we door de moeder van het vriendinnetje nog even binnen uitgenodigd. De meisjes hadden meegeholpen met cupcakes bakken en hadden die mooi versierd. Wederom werd ons weer iets lekkers aangeboden. Ik vind dat normaal gesproken heel vervelend om iets te moeten afslaan als een ander daar juist z’n best op heeft gedaan, maar we wilden ons echt strikt houden aan de challenge. Ik vroeg of ik ze mee naar huis mocht nemen (bovendien zaten we nog vol van de Thai) en ze werden voor ons in een zakje gedaan. Ophelia mag ze later, verspreid over de week opeten wat ons betreft. Eenmaal thuis, bewaarde ik de schattige cupcakes in een koekblik.

zondag

Vandaag wilde ik vooral verder in de tuin werken. Kijken of dat er nog van gaat komen. Het is trouwens nogal een ‘food diary’ geworden…en dat terwijl ik aan het lijnen ben! Ironischer kan niet haha…

O ja, even een sneak peak naar de diary voor volgende week: we gaan wel een heel bijzondere schrijfster ontmoeten! Wie deze dame is, lees je komende week in mijn blog!  😉 Hebben jullie nog leuke plannen voor vandaag? Ik wens je in ider geval een fijne nieuwe week toe! 

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Sylvia 30 april 2017 @ 16:25

    Wat een heerlijke week. Wij moeten ook eigenlijk een beetje afvallen maar ja het is allemaal te lekker hè.. knap dat je die cakes hèbt weerstaan.. Ik wist er wel raad mee. Ben erg benieuwd wie die schrijfster is.. Fijne zondag nog
    Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

    • little-origin 30 april 2017 @ 16:49

      Ik begrijp wat je bedoeld ja met dat lekkere eten! Vooral daar!😋 Maar ik moet echt doorzetten, anders weet ik nog niet of die challenge werkt! Moeilijk is het af en toe zeker, maar ik probeer steeds vast te houden aan m’n doel en die wint het tot nu toe nog steeds van ‘lust’😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: