Recept | Healthy Pancakes!

Recept | Healthy Pancakes!

In een vorig artikel deelde ik al een recept voor healthy snacks. Dit keer een heerlijk healthy pancake recept voor de ideale winterdagochtend! Bijna iedereen lust pancakes, right? Je kinderen in ieder geval…Daarom een extra goede reden om dit recept te proberen, want het is een  gezonde variant zonder toegevoegde suikers. Bij mij thuis is het ondertussen een favoriet geworden en als jij het een keer probeert, denk ik dat je snel ‘fans’ hebt  😉 . Je zult verrast zijn over de smaak van deze heerlijke pannenkoeken, want ze zijn lekker fluffy en compact! Enne…voor de ‘ik-lust-geen-karnemelk-kandidaten’…dat proef je echt niet in de pannenkoek!  😉

Benodigheden

2 cups meel

1 tl baking soda

1/2 tl bakpoeder1/4 tl zout

1/2 el boter

1 ei

1 1/2 tl vanille extract

1/2 cup karnemelk

1 tl maple syrup

1/4 cup Griekse yoghurt (zonder vet)

Zo maak je het

1. Mix de meel, baking soda, bakpoeder en zout in een medium schaal. In een andere schaal mix je de boter, het ei en de vanille. Hier voeg je al mixend de karnemelk en de maple syrup aan toe. Doe de yoghurt erbij en blijf mixen tot er geen klonten meer in het beslag zitten. Voeg vervolgens het meelmengel bij het ‘natte’ mengsel en mix alles tot een glad deeg.

2. Vet licht een koekenpan in en laat de pan op een lage stand voorverwarmen.

3. Gebruik per pannenkoek ongeveer 2 eetlepels beslag. Vorm een ronde vorm van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de randen een beetje hard beginnen te worden en in het midden een lichtbruine kleur ontstaat. Dan draai je de pannenkoek met een spatel en bak je deze verder voor ongeveer 1-2 minuten. Zo werk je de rest van het beslag af.

Je kunt een klontje boter en/of blauwe bessen bij de pancakes serveren of wat je maar lekker vindt. Geniet met mate!  🙂

 

Uitgelichte afbeelding: iStock/Getty Images

 

Heb jij een keer pannenkoeken gebakken met karnemelk? Ben benieuwd! Of ken jij een andere variant op dit recept? Lijkt me leuk om dit terug te lezen in de comments!

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: