Recept | Lasagne soep…deze moet je proberen!

Lasagne kennen we allemaal wel. Maar lasagne soep? Huh? Wat? Misschien wel heel misplaatst hoor deze verbazing en smul jij er al heel lang van. Voor mij is dit echt nieuw! Nu is pasta natuurlijk ideaal om er verschillende dingen mee te maken. Ik heb deze heerlijkheid pas ontdekt en vind hem heerlijk! Alles wat ik leuk vind en de moeite waard om te delen, lees je uiteraard hier op mijn blog. Zo ook dit recept! Enjoy! 

Lasganebladen

Ken je dat? Dat als je lasagne maakt je altijd wel een paar bladen over hebt en je uiteindelijk niet goed weet wat je ermee moet? Nou, dan heb ik hier wellicht een oplossing voor je! Dit recept is helemaal Weight Watchers proof dus past ook perfect in mijn afvalthema. Echter zijn alle recepten op 1 persoon  gebaseerd dus verdubbel ik de hoeveelheid en is er nog genoeg om Ophelia en Aiden mee te laten eten.

Dit heb je nodig voor 2 personen lasagne soep:

2 tl olijfolie
130 g mager rundergehakt
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
zout/peper naar behoefte
4 tl Italiaanse kruiden
400 ml groentebouillon (2 tl bouillonpoeder)
2 tl tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
4 lasganebladen
2 el zure room
2 el geraspte parmezaanse kaas
2 tl gehakte basilicum

Hulpmiddelen

pan

Zo maak je lasagne soep

1. Olie in een pan verwarmen en gehakt daarin aanbraden.
2. Uien snipperen en knoflook persen.
3. Ui en knoflook aan het gehakt toevoegen en meebakken tot ui glazig wordt.
4. Zout/peper en Italiaanse kruiden toevoegen.
6. Bouillon, tomatenpuree en tomatenblokjes toevoegen.
7. Laat het met gesloten deksel op een laag vuur 10 minuten koken.
8. Lasagnebladen in hapklare stukjes breken en toevoegen aan de soep.
9. Laat 10 minuten verder koken.
10. De soep kun je naar wens verdunnen door er wat water aan toe te voegen.
11. In je eigen kom zure room, Parmezaanse kaas, gehakte basilicum en eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
12. Eet smakelijk!

Je ziet, het is niet zo’n ingewikkeld gerecht maar wel lekker verantwoord! Ophelia vindt het ook lekker en ben benieuwd wat jij er van vindt. Ga je het recept een keer maken denk je? Laat je me weten hoe het was? Vind ik leuk!

4 Comments, RSS

 1. Sheila 19 november 2017 @ 22:30

  Hahaha… ik zou er echt nooit op komen om lasagne soep te maken. Ik kan me ook nog niet voorstellen of ik dat lekker zou vinden. Ik maak wel graag lasagnettes. Minder gedoe dan werken met lasagne bladen, zeg maar, terwijl het toch ook wel hetzelfde is.

  • little-origin 20 november 2017 @ 08:23

   Hi Sheila! Toch is het echt lekker vind ik. Die dikke lasagnesaus zit er dan niet bij…😉

 2. Lifestyle Mommy's ~ Linda 14 november 2017 @ 23:44

  Oeh bedankt voor het delen van dit heerlijke recept 😃

  • little-origin 15 november 2017 @ 14:08

   Enjoy! 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: