Recept | Madeleines met een healthy twist

Recept | Madeleines met een healthy twist

Ik deelde dit recept eerder, maar ik dacht laat ik ‘em nog eens publiceren zodat je wellicht wat bakinspiratie hebt voor het weekend! Voor dit recept is de suiker vervangen voor kokosbloesemsuiker ipv gewone kristalsuiker. Het verschil tussen de twee is dat in kokosbloesemsuiker de voedingsstoffen ‘bewaard’ zijn gebleven en dus wat voedzamer is dan de andere variant. Je hebt met kokosbloesemsuiker minder last van bloedsuikerspiegel schommelingen. De madeleines krijgen hierdoor een ‘tropisch’ jasje en dat maakt ze des te lekkerder! Kleine kinderen vinden deze cakejes altijd heerlijk! Ze doen me denken aan de Bumba cakejes waar Ophelia zo gek op was. Geniet, maar wel met mate! Recept voor madeleines met een healthy twist!

Variatie volop

Voor dit recept kun je met verschillende ‘schillen’ variëren. In plaats van citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken. De gewone meel kan ook vervangen worden voor speltmeel. Je kunt de rasp van de schil ook helemaal achterwege laten en vervangen voor een vanillestokje.

Dit heb je nodig:

60 g gezeefde bloem
65 g kokosbloesemsuiker (verkrijgbaar bij natuurwinkel of reformzaak)
75 g zachte boter
snufje zout
1 TL Bakpoeder
2 Eieren + 1 extra eierdooier
geraspte schil van 1/4 citroen
1 klontje boter en 1 EL bloem voor de bakvorm als je geen siliconenvorm gebruikt.

Hulpmiddelen:

* rasp * 2 kommen * schoteltje * mengkom * vershoudfolie * bakplaat en taartrooster * siliconen bakvorm voor madeleines * huishoudfolie

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Rasp de schil van een kwart citroen op een schoteltje.
3. Breek de eieren in de kommen: de 2 hele eieren in de en kom en dooier van het 3e ei in de ene kom en in de andere kom het eiwit dat niet wordt gebruikt. Bewaar dit eiwit afgedekt in de kom in de koelkast.

4. Doe de inhouden de eerste kom met de suiker in de mixkom en mix dit kort (1 puls). 5. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en geef weer een puls. Voeg vervolgens de boter en de citroensrasp toe en geef opnieuw een puls.
6. Doe het beslag in een mengkom, dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
7. Laat het na 15 min. uit de koelkast en schep in elke vormpje een eetlepel beslag. Zet de bakvorm vervolgens in de oven.
8. Zodra de madeleines beginnen te rijzen, breng je de temperatuur terug naar 160 graden.
9. Laat 20 minuten bakken.
10. Haal de madeleines uit de oven , wip ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster. Eet smakelijk!

 

Uitgelichte afbeelding afkomstig van:iStockphoto/Getty Images

 

Maak jij wel eens madeleines?  Ik ben erg benieuwd! Deel je het met me in de comments?

2 Comments, RSS

  1. Vlijtig Liesje 17 februari 2017 @ 11:46

    Dit lijkt me wel wat om te maken! Lekker zo’n koekje ’s middags bij de thee!

    • little-origin 17 februari 2017 @ 12:30

      Succes! Je zult verrast zijn😉…was ik ook! En genieten uiteraard! Fijn weekend!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!