Recept | Peanut Butter Jelly Bowl

Recept | Peanut Butter Jelly Bowl

Ik ben dol op pindakaas! En op havermout én op jam. Het liefst combineer ik elke dag één van deze dingen op een andere manier. Vooral nu het najaar voor de deur staat, wordt warme havermout weer mijn favoriet tijdens koude dagen. In deze blog deel ik een recept met je waarin ik mijn favoriete ‘belegsoorten’ als topping in een heerlijke peanut butter Jelly Bowl verwerk. Enjoy!

Peanut Butter Jelly Time

Dit heb je vast al eens een keer gehoord. Je ziet het vaak in Amerikaanse films voorbij komen. Tegenwoordig is die style overal bekend en misschien heb jij het ook weleens geprobeerd. Ik heb het hier over de klassieker peanut butter & jelly op een boterham. Oftewel pindakaas en jam op een witte boterham of toast. Deze combi hoeft enkel niet alleen op een boterham, maar is ook super lekker bij je havermout in een kom. Hoe je zo’n heerlijke bowl maakt, deel ik graag met je.

Dit heb je nodig voor 1 Peanut Butter Jelly Bowl

– halve banaan
– 50 gram havermout 
– 150 ml water
– 100 ml haver-, soja- of amandeldrink
– snufje zout
– 2 tl pindakaas (liefst 100% pinda’s)
– optioneel: agavesiroop of ahornsiroop
Voor de topping: 50 gram rode vruchten jam (liefst zonder suiker), 1 tl pindakaas, rode vruchten naar keuze en 10 gram pinda’s

Hulpmiddelen:

– pannetje
– bowl

Zo maak je de bowl:

1. De halve banaan fijn drukken.
2. De banaan samen met de havermout, water, en 100 ml van de drank naar keuze (soja/amandel of haver) met een snufje zout in een pannetje doen.
3. Al roerend op een laag vuur alles door elkaar mixen.
4. Na ongeveer 5 minuten van het vuur nemen
5. Twee tl pindakaas doorheen roeren en de rest van de melkdrank (50 ml) erbij en roeren.
6. Tijdens deze stap zoet je het met ahornsiroop  of agavesiroop. (1 tl)
7. Doe de havermout in een bowl en doe de toppings erbij. De pinda’s geven het een crunchy en lekkere smaak!

Enjoy!

Ben jij ook dol op pindakaas met jam? Ik lees er graag over in de comments.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*