Tag | Ik ben zo’n moeder die…

Tag | Ik ben zo'n moeder die...

Op de blog van Maaike werd ik getagd om ook eens wat eigenaardigheden te delen die mij zo’n ‘typische’ mama maken. Ik las haar post en moest zo lachen om sommige dingen omdat ze zo herkenbaar waren en ik mezelf ook echt in die situatie kon plaatsen! Vooral dat in de tuin zijn ook ‘buiten spelen’ is. Tja, als ik het dan toegeef, dan kan ik de rest ook maar doen..toch? 😉 Ik ben zo’n moeder die…

Altijd bodylotion smeert op haar kinderen

Ja, dat doe ik sinds dat ze baby zijn en dat is een dingetje wat een vast onderdeel is geworden van het badritueel. En dat terwijl ze van zichzelf al zo lekker ruiken…Oh ja, na het douchen smeer ik wat olijfolie in de haarpunten van mijn dochtertje. Dat is iets wat mijn moeder ook altijd bij mij deed en heb dit overgenomen. De gedachte vind ik vooral fijn. Maar ook de geur… 🙂 

De snottebellen liever niet ziet

Guilty! Ik heb altijd een pakje zakdoekjes bij me en zorg dat de neusjes van de kinderen snotvrij zijn! Why in hemelsnaam? Soms hoort dat er toch gewoon bij? Toch? Ja, maar ik vind het een no go!  😆

Snacks meeneemt

Als ik Ophelia altijd bij kindergarten ging ophalen nam ik altijd iets te snacken mee voor haar. Nu ze inmiddels naar school gaat, is die gewoonte er nog. Meestal is dit wel iets gezonds, maar soms ook iets van snoep.

Heel veel kusjes geeft bij het afscheid nemen op school of waar dan ook

Ik denk dat ik gewoon vol kusjes zit haha! Mijn beide kinderen zijn (gelukkig) echte knuffelkindjes en het lijkt alsof we dat prima op elkaar afgestemd hebben. Ook als ik gewoon even 30 minuten weg ben van huis voor een kleine boodschap! Van mij mag dit geknuffel nog heeel lang duren!

Heerlijk kan genieten als beide kinderen slapen

Het is de rust waarschijnlijk en even niet hoeven opletten dat bijvoorbeeld Aiden zich bezeert, want geloof me, ik heb best wel een energiek zoontje die graag op ontdekking gaat. En man, dit kost zo’n energie! Ik kan erg genieten van een kop thee en de stilte als ze slapen, ja.

Die geen afstand kan doen van de babykleren

Echt, ik heb alle babykleding nog en kan er maar moeilijk afstand van doen. Veel babyspullen heb ik al weggedaan of verkocht, maar met de kleertjes is dat toch nog een dingetje merk ik. Ik moet het gewoon een keer doen zonder er al te veel bij na te denken misschien.

Dit waren een aantal van mijn eigenaardigheden! Maaike, bedankt voor de tag! Uiteraard heb ik er nog veel meer, maar dan wordt de lijst wel erg lang denk ik  😉 .Ik ben benieuwd of je je herkent in sommige dingen! Laat je het mij weten in de comments?

Liefs, Essma

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments, RSS

 1. Maaike 11 oktober 2017 @ 21:51

  Ik ben het helemaal eens wat betreft die snottebellen! Ik kan ze ook niet laten hangen, wegvegen die handel. Het lijkt mij zelf ook geen prettig gevoel om constant snot aan je neus te hebben, dus dat wil ik ook niet voor mijn kinderen. Ik heb trouwens van alle babykleertjes foto’s gemaakt!

  • little-origin 11 oktober 2017 @ 22:23

   Hi Maaike! 😉Inderdaad hè, zakdoekjes zijn inbinden tassen dus geen overbodige luxe 😄! Foto’s maken van de kleertjes is ook wel een idee! 💕✨Ik ga eens kijken of ik dat eens kan doen! Slaap lekker alvast!

  • little-origin 11 oktober 2017 @ 22:24

   Inbinden= in onze tassen! (Gekke autocorrect)

 2. Sheila 28 september 2017 @ 14:49

  Heel leuk om te lezen. Die snottebellen? Dat heb ik ook. Ik vind het echt niets om zo’n bel te zien hangen, zeg maar. Plus.. het is echt niet hygiënisch. Mijn kind veegt het af aan de achterkant van zijn hand of aan zijn mouw en dat gaat dan overal aan zitten. Ik vind het ook heel irritant als ik een kindje zie rond lopen met zo’n grote snottebel aan zijn/haar neus in een indoor playground, zeg maar. Dan denk ik: jemig, maak het even schoon!

  Dat van de vele kusjes herken ik weer niet. Maar dat komt ook omdat mijn zoontje niet altijd kusjes wil geven of krijgen. Dus geniet ik van één kusje als ik die ontvang. En als hij eens geen kusje wil, duw ik mijn gezicht gewoon in zijn haren of op zijn ruggetje. Krijgt hij daar een kusje.

  • little-origin 28 september 2017 @ 18:19

   Nee dat hygiënische klopt idd…dat is het zeker niet. Jammer dat sommige ouders die gedachten ook niet delen! 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: