Terugblik op mijn 38ste levensjaar | Vandaag ben ik 39!

Terugblik op mijn 38ste levensjaar | Vandaag ben ik 39!

Hoe hoger ik stijg op de ladder van het leven, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Of is het meer het groeiende besef dat er niet meer tijd bijkomt? Who knows. Wat ik wel weet is dat ik een vol en gelukkig jaar achter de rug heb waar ik met veel trots en dankbaarheid op terugkijk. Niet altijd was dit rimpelloos (leuke woordspeling 😅), maar dat is niets in het leven. Ik accepteer dat, omarm het en bouw verder op een fundering die steeds sterker wordt hoop ik. Ik maakte een overzicht van de dingen die me het afgelopen jaar zoveel voldoening, geluk en plezier gaven. Enjoy!

Mijn gezin en familie

Mijn man, kinderen en familie dragen hier allemaal aan bij en dat is wat ik in essentie ook steeds meer voel. Bewustwording. Dit neemt met de tijd duidelijk toe waardoor het me meer in staat stelt om Ă©cht de dingen te doen die ik wĂ­l doen. Maar ook mijn pad en roeping beter begaanbaar te maken. De transformatie die ik heb mogen doorleven heeft nog wel de sterkste invloed op hoe ik nu in het leven sta. Positiever, sterker en met absoluut meer vertrouwen. Een getal wat gekoppeld wordt aan je leeftijd is voor mij niet meer dan een graadmeter van hoe lang ik op deze aarde ben. Echter, definieert het mijn kunnen, dromen en gezondheid niet. Dat laatste zal vroeg of laat ook aankloppen, maar voorlopig hopelijk nog niet. Want wil sowieso graag nog wat meer marathons rennen. 😄 Hier komen mijn 39 dingen waar ik met een warm gevoel op terugkijk:

 1. Internationale Huggenottenlauf Halve Marathon
 2. Spelen in de zandbak met de kinderen op een mooie najaarsdag
 3. Mijn nieuwe haarstijl 
 4. Het keramieken, muffinvormige potje wat Ophelia op een kinderfeestje voor me maakte
 5. Mijn eerste marathon die ik liep
 6. De mooiste foto m.b.t. lichttechniek die ik nam
 7. Fotoshoot door mij van beide kinderen in mooi namiddaglicht in onze tuin
 8. Canon Experience dagen
 9. Zelf maken van mijn eigen medaillebord
 10. Ophelia’s 7de verjaardag 
 11. Spelen op het strand van Hoek van Holland 
 12. Fotograferen op 65ste verjaardag schoonmoeder
 13. Tijdens Kerstdagen in Centerparcs Heijderbos 
 14. De enige echte Zipped Bayswater Mulberry Bag gekregen van Chris (een voor mij zeer geliefde bag)
 15. In mijn uppie naar de Negenmaanden Beurs geweest op uitnodiging van Thule
 16. Op een crispy maar zonovergoten februaridag hebben we heerlijk genoten op het strand van Hoek van Holland met beide families
 17. Een doorgestuurde foto van het handje van Aiden met daarop een smiley 😄
 18. Met Aiden en Ophelia een ijsje gegeten bij ons lievelingscafé Laumer 
 19. Women’s Half Marathon in New York gelopen
 20. Canoli’s gegeten en heerlijke koffie gedronken op een bankje aan een parkje onder de Brooklyn Bridge NY
 21. Op een fijne voorjaarsdag gespeeld met de kinderen in Holzhausenpark
 22. Met z’n viertjes naar Museum voor Communicatie in Frankfurt 
 23. Merk-en voelbare veranderingen door mijn transformatie 
 24. Woordjes leren met Ophelia waardoor ze bijna altijd een voldoende haalde
 25. High Tea op het strand van Hoek van Holland
 26. Suikerfeest vieren met de familie
 27. Zomerfeesten vieren op de opvang en school van de kinderen
 28. Eerste schooltrip met overnachting voor Ophelia (eerst keek ik hier enorm op tegen, maar ze kwam zelfstandiger thuis)
 29. Eerste Trailrun in ThĂŒringen en genoten van de mooie natuur daar
 30. Aidens 3e verjaardag gevierd
 31. De mooie knutselwerkjes die Ophelia maakte tijdens de summerschool activities 
 32. 40ste verjaardag van Chris samen gevierd; taart gebakken, gewandeld in bos en verder gerelaxt
 33. Cursus Happiness Coach gedaan om anderen te coachen
 34. In mijn eentje meegedaan aan de Ladies Run + Yoga van Barmer Frankfurt
 35. Offerfeest vieren met familie in Nederland
 36. Voor de eerste met de kinderen naar Madurodam en het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest
 37. Het goede verloop van de zindelijkheidsatraining van Aiden
 38. Dat Chris alle cursussen die hij voor zijn werk deed met goed resultaat behaald heeft.
 39. Dat ik dankbaar en gelukkig ben om op al deze dingen te mogen en kunnen en reflecteren. Op een nieuw jaar vol avonturen!

Ik hoop dat je het leuk vond om met mij terug te blikken. Ik lees graag een paar dingen van jou die je het afgelopen jaar beleefd hebt.

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*