The coffee tag!

The coffee tag!

Ik weet niet precies wie de ‘grondlegger’ is van deze tag, maar ik kwam hem op verschillende blogs tegen. Bij Kelly bijvoorbeeld. Ik ben een echte koffiedrinker dus leek het mij erg leuk om deze tag ook eens in te vullen. Na het lezen van deze post kom je te weten hoe ik mijn koffie het liefst drink, met wie, wanneer en welke ik toch echt de lekkerste vind! Enjoy! 

1.Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie en hoe smaakte dat?

Dat weet ik zelfs nog heel goed! Ik was een jaar of 19 en was als fitnessinstructrice aan het werk bij Unimills in Zwijndrecht. Het was erg rustig in de fitnesszaal en mijn oog viel op een klein koffiezetapparaatje. Er stond ook koffie en besloot dus koffie te gaan zetten. Ik was namelijk erg nieuwsgierig en vond het altijd zo heerlijk ruiken! Dus zonder ooit eerder een druppel koffie te hebben gedronken, experimenterende ik die middag met het zetten van de juiste kop koffie. Ik probeerde net zo lang de juiste verhouding te vinden totdat ik de slok koffie wél kon doorslikken. Over verveling gesproken!  😆 Sorry voor de verspilling Unimills! Hihi…Van het leegdrinken van het hele kopje is het nooit gekomen die middag, maar had wel iets losgemaakt in me waardoor ik steeds nieuwsgieriger werd ernaar.

2. Met wie drink je graag koffie?

Ik heb geen specifieke persoon met wie ik graag koffie drink, als het maar gezellig is! Met mijn man kan ik sowieso nooit koffie drinken, want die lust het niet.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Ik kan eigenlijk nooit goed wakker worden als ik geen koffie neem. Ik kan daarom erg genieten van de geur van koffie in huis in de ochtend. Verder als ik merk dat ik rond een uur of 4 in de middag een beetje ‘inzak’ dan drink ik ook graag een kopje. Dit is meestal een latte machiatto of cappuccino.

4. Wat is je favoriete koffievariant?

Ik drink thuis altijd koffie van versgemalen bonen. Ik heb een 2 in 1 apparaat dat zowel bonen maalt als filterkoffie zet. Zo heb ik voor ieder wat wils. Daarbij doe ik 3 wolkjes magere melk. Ik drink net zo lief filterkoffie hoor. Ik hou niet van espresso en ook niet van die hele zoete “koffie” die eerder naar limonade smaakt. Ze doen daar dan zoveel siroop bij, dat het eigenlijk niks meer met koffie te maken heeft. Verder drink ik graag een latte en cappuchino.

5. Wat is favoriete koffiemerk?

Ik vind Italiaanse merken wel het lekkerst. Illy en Lavazza zijn echt favoriet! Sinds we in Frankfurt wonen, heb ik kennis mogen maken met Wacker’s Kaffee en dit merk is ook erg lekker! Er gaan zelfs ‘geruchten’ over dat dat de beste koffie van Duitsland moet zijn. Ik ben geen koffiekenner, maar lekker is ie zeker!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten of smaken uit of blijf je bij een merk?

Ik heb meestal hetzelfde merk in huis, maar ik sta altijd open voor verandering  🙂 . Zolang de boon maar mild is.

7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor visite?

Eigenlijk niet. Ik selecteer een koffie die ik zelf lekker vind. Dat geef ik mijn visite dus ook.

8. Waar koop jij je koffie?

Bij de supermarkt of Galeria Kaufhof.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Mijn koppen worden steeds groter sinds ik moeder ben hahaha…Begon ooit met een normaal kopje. Tegenwoordig drink ik uit een mok. Mijn standaard kopje koffie is een versgemalen met 3 wolkjes melk.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een stukje pure chocolade met hazelnoten of een madeleine.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dan nooit meer thee. Koffie is in deze fase van mijn leven echt even belangrijk! Misschien verandert dat ooit, maar nu kan ik echt niet zonder. Veel te lekker!

Ik wil de bedenker van deze leuke tag bedanken en Sylvia, Maaike en Stephanie ook uitnodigen om de tag in te vullen! Ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Liefs, Essma

Hoe drink jij het liefst je koffie? Ik lees er graag over in de comments! 

Uitgelichte afbeelding: iStockphoto/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Comments, RSS

 1. Stephanie 30 november 2017 @ 22:43

  Wat een leuke tag is dit en bedankt voor de tag! Lijkt mij zo leuk om koffie te drinken en het ruikt verrukkelijk, maar ik lust het helaas echt niet haha. Gelukkig is er nog thee 😉

  • little-origin 30 november 2017 @ 22:46

   😄 gelukkig inderdaad! Daar schrijf ik volgend week iets over! Misschien raak je geïnspireerd! 😉

 2. Sylvia - alovelyadventure 30 november 2017 @ 10:37

  Wat een leuke tag! Ik ga hem zeker invullen maar pas wel in januari. Volgende maand komt de verjaardagtag online😉. Mijn lekkerste koffie is toch wel cappuccino met veel schuim en een beetje cacaopoeder. De lekkerste cappuccino ooit dronk ik in kaapverdie op het eiland Sal.

  • little-origin 30 november 2017 @ 22:48

   Mmmmm ben nooit naar kaap verdie geweest maar kan me wel voorstellen dat die cappuccino goed gesmaakt heeft! 😉⭐️

 3. Lifestyle Mommy's ~ Linda 30 november 2017 @ 09:44

  Wat een leuke tag! En inderdaad, de koppen worden steeds groter 😂

  • little-origin 30 november 2017 @ 10:14

   Ga je de tag ook een keer doen? Lijkt me leuk om te lezen! 😄 koffie is nu echt mijn beste vriend! 😉

 4. Maaike 30 november 2017 @ 09:19

  Leuk! Ik ga m invullen hoor. Alleen buig ik m wel om naar thee. Want anders wordt het erg saai als ik overal ‘ik lust geen koffie’ moet invullen :).
  Bijzonder dat je trouwens nog precies weet wanneer je je eerst koffie dronk! Ik weet dat ook nog nu ik er over na denk…

  • little-origin 30 november 2017 @ 09:32

   Ja leuk! Ben benieuwd! Volgende week komt er een blog online over thee, dus misschien kan je als theeliefhebber daar wat inspiratie uit putten! 😉En ja ik weet nog heel goed hoe mijn eerste kennismaking met koffie was. Was ook wel een maffe manier die ik niet snel meer vergeet..😂😂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: