Top 5 | Pluspunten van wonen in Frankfurt

Interview met Blog Expat

Voor veel Nederlanders is het misschien een ‘no go’ om (ineens) in Frankfurt te gaan wonen. Of als stedentrip heen te gaan? Bij ons stond het ook niet bovenaan ons lijstje voordat we hier kwamen wonen. Nu we er inmiddels 2,5 jaar wonen (mijn man iets langer), zijn we Frankfurt wel gaan waarderen. De stad heeft verrassend veel voordelen en deze wil ik graag middels een top 5 met je delen! Mijn pluspunten-top 5 van Frankfurt!

1. Internationaal

Dit is toch echt de absolute nummer 1 van het rijtje! Ik hoorde voor de grote verhuizing dat het vrij ‘internationaal’ was hier, maar wist niet dat de vibe daarbij ook nog eens heel prettig aanvoelde. In de stad spreekt bijna iedereen Engels en nergens zie je zoveel verschillende nationaliteiten lopen per vierkante meter als hier in Frankfurt…volgens mij. Het internationale zie je naast de mensen zelf, ook veel terug in de verschillende restaurants, banken, bedrijven en meer. Het hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank is hier gevestigd en dat zal ongetwijfeld ook andere banken aantrekken.

2. Winkels van internationale allure

De modesteden van de wereld zoals New York, Milaan, Londen en Parijs kennen we allemaal natuurlijk. Wat mij betreft mag je daar ook Frankfurt aan toevoegen. Frankfurt kent veel winkels. Heel veel. Het mooie is dat alle lagen van de maatschappij kunnen ‘shoppen untill ze droppen’. Winkels voor het ‘bijstandspubliek’, ‘jan modaal’ en ‘de rijken’ kunnen allemaal in Frankfurt terecht. Cool hè?

3. Macarons

Nee, deze wilde ik je echt niet onthouden! Als je echt op zoek bent naar de lekkerste macarons ever, zit je in Parijs echt verkeerd. Sorry Laduree, you are nothing compared to L’art Sucré. Dit tentje maakt macarons zoals een baas! Ze gebruiken de beste ingrediënten en dat proef je! Kijk alleen al naar de vulling!  😀 

4. Frankfurt staat in de top 10 van beste steden ter wereld om te wonen

Frankfurt staat volgens Mercer op de 7de plek van de top 10 van Quality of Living Ranking. Dat zegt genoeg toch? Wenen staat op nummer 1. Infrastructuur, gezondheidszorg, onderwijs, milieu, veiligheid en werkgelegenheid zijn o.a. waarop getoetst is. Frankfurt ligt ietwat in een dal en het hoger gelegen Taunusgebied zorgt voor een mooi berglandschap en prachtige bebossing.  Het ligt 20 minuten van de stad vandaan. De deelstaat Hessen waarin Frankfurt ligt, is ook één van de groenste van Duitsland.

5. Gezondheidszorg

Opvallend vind ik dat baby’s en jonge kinderen hier uitstekende zorg krijgen. Elk bezoek aan de arts heb ik tot nu toe als zeer prettig ervaren. Men neemt de tijd voor je, je voelt niet dat je een nummer bent en als de kinderen voor een periodieke check naar de arts moeten (bijv. consultatiebureau), dan worden ze zorgvuldig onderzocht. Ook bij hoge koorts worden vaak ook alle andere vitale functies onderzocht, ter plekke urinemonsters genomen en bloed geprikt om alles uit te sluiten. Ik heb deze ‘diensten’ nog niet echt ervaren in NL.

Qua gezondheidszorg heb ik hier op de een of andere manier minder zorgen ofzo. Er rijdt zelfs een speciale ambulance voor baby’s en jonge kinderen! Hoop dat hij niet vaak hoeft uit te rukken, maar dat de kleintjes hier serieus genomen worden en een zo goed mogelijke zorg krijgen mag wel duidelijk zijn. Nee, het is geen straf om hier te wonen! ?

 

Zie jij je zelf nog een keer in Frankfurt belanden? Of ben je hier al een keer geweest? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments!

 

2 Comments, RSS

 1. Patricia 25 maart 2017 @ 07:04

  Ben er nog nooit geweest, maar klinkt zo niet alleen om te wonen als aanrader, maar ook voor weekendje weg.
  Patricia onlangs geplaatst…TwijfelMoeder staat met verhaal in Mijn GeheimMy Profile

  • little-origin 25 maart 2017 @ 08:13

   Hallo Patricia,
   bedankt voor je reactie! Ik denk dat je het heel erg leuk gaat vinden. Ben benieuwd of ik later ooit je ervaringen ergens ga teruglezen!;)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: