Update over mijn blog, mij en hoe verder

Update over mijn blog, mij en hoe verder

Lieve allemaal,

dat ik jullie de afgelopen weken niet meer op nieuwe content getrakteerd heb mag wel duidelijk zijn. Niet alleen heb je je waarschijnlijk afgevraagd waarom dat kwam maar ook ‘en nu’ ? In deze blog leg ik je uit hoe en wat. Momenteel ben ik bezig met een nieuwe studie (Strategic Intervention Life Coach). Behalve dat die veel tijd vraagt heb ik natuurlijk ook nog mijn taken als moeder, echtgenoot en train ik voor een nieuwe halve marathon. Dit alles verklaart waarom het dus wat stil is op mijn blog. Mijn focus kan niet naar meerdere dingen tegelijk om kwaliteit te kunnen waarborgen. Keuzes maken dus. Afgelopen zomer heb ik ook veel nagedacht over mijn blog. Met name wat ik ermee wil in de toekomst. Ik weet in ieder geval wat ik er niet mee wil en dat is mezelf een slag in de rondte werken voor bezoekersaantallen. Mezelf bezighouden met SEO (om gevonden te worden), promotie en strategieën toepassen om een following te creëren op diverse social media kanalen zoog letterlijk. Ik ben er voor mezelf van overtuigd dat ik beide niet kan beheersen; én content creëren én dit aan de man krijgen zijn 2 verschillende werelden en beide beheersen is voor mij lastig. Tuurlijk creëer ik content met als doel het met zoveel mogelijk mensen te willen delen. Maar niet als het mijn eigen kunnen overstijgt want dan voelt het als een moeten en dat wil ik niet. Door duidelijk te reflecteren hierop kwamen er steeds nieuwe vragen die ik voor mezelf wilde beantwoorden. Namelijk, is dit waar ik voldoening uit haal?

Content creëren voor mezelf en mijn kinderen? Dat als we later allemaal ‘groot’ zijn 😉, we terug kunnen lezen en kijken wat we allemaal gedaan hebben met elkaar? En hoe het was? Gewoon content voor een kleiner, maar trouw publiek? Of hetzelfde doel beogen met daarbovenop nog eens geforceerde energie pompen voor meer bezoekersaantallen om daarmee samenwerkingen te scoren? Wat doen die samenwerkingen dan met me? Ze geven geen meaning aan me leven dus waarom moet mijn energie erheen? Dit staat uiteraard los van het feit dat ik alle samenwerkingen met leuke bedrijven tot nu toe leuk vond om te doen. Maar dat was dan ook vóór de inzichten die ik vandaag de dag heb. Zo leerde ik hen en diverse merken kennen en begreep steeds beter hoe het bijltje hakt. Het was geweldig om te doen maar er is 1 maar. Wat bij me past heb je wellicht eerder gelezen in een artikel over mensen helpen en motiveren. Dat wil ik doen vanuit een kalme staat van ‘zijn’ en niet omdat een bedrijf er een bepaalde (tijds)druk achter zet of die eeuwige jacht naar hogere bezoekersaantallen.

Als ik mijn studie heb afgerond ga ik een nieuwe weg inslaan. Ik heb daar zoveel zin in dat ik haast niet kan wachten om te starten. Die nieuwe weg zal jou wellicht nog meer helpen dan deze blog al dan niet doet. In januari hoop ik mijn studie afgerond te hebben zodat ik dan ook de deuren kan openen van iets nieuws. Deze blog blijft voorlopig bestaan maar gaat wel op een lager pitje. Zowel het lezen van mijn content als de tijd die jullie namen om een reactie te plaatsen zijn voor mij van grote waarde en wil ik daarom blijven koesteren. En zoals ik al eerder liet doorschemeren; ik kan niet meerdere dingen tegelijk beheersen. Er huist in mij 1 talent (ja dat durf ik over mezelf te zeggen 😅) en het wordt tijd dat ik die zo optimaal mogelijk ga benutten. Wordt vervolgd! Tot die tijd ben je hier welkom om zo nu en dan een nieuwe blog te lezen.

Tot ziens!

Liefs, Essma

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*