Vakantie in de bergen met de Thule kinderdrager

Als welke soort influencer zie ik mezelf?

Hoe o hoe ga ik mijn actieve dreumes (bijna peuter) transporteren door de bergen? Die vraag rees als eerst op toen ik me herinnerde hoe de bergen van Marokko ook weer waren bij het maken van ons vakantielijstje. Ik maakte me niet zozeer druk om het vervoersmiddel zelf, maar meer over de exploratiedrang en activiteit van Aiden. Door zijn enthousiasme en natuurlijke nieuwsgierig naar de wereld om hem heen, kan hij zichzelf makkelijk bezeren. Zie je het voor je? Een berglandschap met cactussen (die prikken ja), steile hellingen en een kleine krullenbol die in alles één grote attractie ziet? Hoe ik met een gerust hart heb genoten van het prachtige landschap in combinatie met een explorerende dreumes lees je in deze blogpost. Vakantie in de bergen met de Thule kinderdrager…enjoy!

Een armlengte afstand

Noem het overdreven of panisch maar dat is de afstand tussen onze jongste en mij of mijn man. Een arm. Aiden houdt van ontdekken en het liefst doet hij dit ook graag alleen. Het is een echte knuffelbeer, maar aan de andere kant gaat hij er gerust alleen op uit. Sterker nog, hij zwaait je nog even na. Toen ik dus bezig was met de plannen om met onze twee kinderen naar het binnenland van Marokko te gaan, kun je je misschien wel voorstellen dat ik me ergens een klein beetje zorgen maakte over hoe ik met twee kinderen door het rauwe berglandschap van Rif in Marokko een wandeling wilde maken.

Omdat die omgeving zo waanzinnig mooi is en het zeker de moeite waard is om dat met de kinderen te gaan ontdekken, moest er een oplossing komen. Een oplossing om Aiden zo dicht mogelijk bij me te hebben en tegelijkertijd te genieten van de prachtige omgeving daar. Hij is nog te jong en heeft het besef niet om te weten wat gevaarlijk is of onverantwoord. Onze dochter van 6 kan al goed zelf lange afstanden lopen en weet dat ze tijdens wandelingen van deze soort een handje moet geven of dicht bij me moet blijven.

Vakantie in de bergen met de Thule kinderdrager

Perfecte oplossing voor de jongsten

Tripjes of vakanties met prachtige wandelroutes die moeder aarde ons te bieden heeft, hoeven dreumesen of peuters in ieder geval geen drempel te zijn om ze niet te maken! Juist als veiligheid voor jou net als bij ons prioriteit nummer 1 is, zou ik zeker even verder lezen. Wij zijn zoals gezegd op vakantie geweest naar Marokko en misschien kun je je een voorstelling maken over de bergen in Rif? De wegen zijn in ieder geval niet geschikt voor onze kinderwagen en daarom vonden we een andere perfecte oplossing. Namelijk een kinderdrager! We ontvingen de Thule Sapling Elite kinderdrager om te testen en ik zal daarom mijn eerlijke bevindingen hierover met je delen. Wellicht herken jij je in onze situatie en is het wellicht ook wat voor je?

Vakantie in de bergen met de Thule kinderdrager

Thule Sapling Elite kinderdrager

Ik was al wel bekend met het merk Thule omdat we er voorheen de dakkoffer op de auto van gebruikten. Ik denk dat de meeste vakantiegangers deze wel herkennen. De kinderdrager was voor mij wel een nieuwe ervaring. Omdat ik alleen met de kinderen op vakantie ging, kwam het dragen van Aiden in de kinderdrager dus op mijn schouders terecht. Ik had het eerlijk gezegd zwaarder verwacht dan het daadwerkelijk was. De draagkracht van de kinderdrager is 22 kilo inclusief het gewicht van je kind en eventuele andere bagage die je meeneemt in de bijbehorende rugzak. Meer wil je ook niet meenemen, geloof me ?. Als je als mama een sterke rug hebt, is het vervoeren van je uk in een kinderdrager als dit prima te doen. Beter zou zijn als mijn man erbij zou zijn om af te wisselen, maar desalniettemin is het goed te doen als je voldoende pauze neemt.

Vakantie in de bergen met de Thule kinderdrager

Thule sapling elite kinderdrager

Functionaliteit

De kinderdrager heeft verstelbare riempjes, een in hoogte verstelbaar zitvlak afhankelijk van de grootte van je kind en een verstelbaar rug- en heupgedeelte voor de ouder. Verder zit er een zonnedakje bij voor het kind wat in ons geval met de enorm felle zon echt ideaal was! Ook is de drager voorzien van een extra rugzak die aan de achterkant van de drager bevestigd zit. Handig om deze eraf te halen en eventueel een reisgenoot te laten dragen om je te ontdoen van de extra ballast. Een leuk detail vond ik het spiegeltje wat erbij zat zodat je je kind tijdens je wandeling in de gaten kunt houden. Aiden vond het wel lekker in de drager want hij gaf geen kik. Lekker rondkijken en mama maar sjouwen ?.

Ik kan meer voordelen dan nadelen noemen maar als ik heel kritisch moet zijn over deze manier van een kind dragen, dan is het de grootte van de drager. Hij paste niet in mijn grote koffer, dus moest ik ’em samen met de buggy als ‘speciale bagage’ inchecken. Geen ramp, maar wel iets om rekening mee te houden. Ik kan de drager elke ouder aanraden als je er graag op uit gaat met je kroost en je niet alleen maar de gebaande paden neemt…??

Ben jij wel eens op een soort vakantie geweest waarbij je een kinderdrager meenam of nodig had? Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

Dit artikel is in stand gekomen middels een samenwerking met Thule Nederland.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*