Waarom ik Commentluv heb verwijderd

What's on my fall-winter wishlist?

Het zal je misschien zijn opgevallen dat je op mijn blog geen commentluv meer kunt aanklikken. Dat klopt en het is ook een bewuste keuze. Andersom geldt dat je mijn laatst geschreven post niet meer kunt zien als ik een reactie plaats bij een ander of bij jou op de blog. In deze post deel ik een drietal redenen die voor mij zwaar wegen om geen gebruik meer te maken van Commentluv. Waarom ik Commentluv heb verwijderd

1. Spammers komen binnen via commentluv

Ondanks dat ik een uitstekend werkend spamprogramma (Akismet) heb waar ik ook voor betaal, blijven er toch op de een of andere manier ‘spammers’ en ‘spam bots’ binnenkomen die een voor mij nietszeggende reactie achterlaten bij een artikel. Zo van ‘bezoek die en die site als je meer bezoekers naar je site wil’. Reacties als dit vind ik erg vervelend en beschadigen mijn werk. In mijn ogen is Commentluv voor een groot deel commercie en voor een heel klein deel functioneel. Voor dat kleine deel heb ik het er dus niet voor over om ‘trash’ naar mijn blog te trekken. Ik weet het….sharing ís caring, maar dat kan naar mijn idee ook op een andere manier. Deze reden is de belangrijkste reden van de 3 waarom ik geen gebruik meer wil maken van Commentluv.

Mocht ik een nieuw programma tegengekomen zijn wat wel voldoet aan mijn beeldvorming van ‘community growth’, dan zal ik dat natuurlijk hier laten weten.

2. Werkt vaak ook niet/foutmeldingen

De laatste tijd is dit meer en meer een issue geworden. Als je dan een reactie plaatst op een blog van iemand, komt je laatst geschreven artikel niet in beeld. Bij blogs die ik vaak bezoek staan mijn gegevens al ingevuld en komt mijn artikel dus meteen in beeld zodra ik een comment begin in te tikken. De laatste tijd komt er alleen een of rare boodschap in beeld over technische computertaal waar ik helemaal geen verstand van heb en me eerlijk gezegd ook niets interesseert. Die frustratie wil ik mezelf dus besparen.

3. Welk verschil maakt het verwijderen van Commentluv?

Deze derde reden is een combinatie van bovenstaande twee redenen. Ik zou namelijk ook wel willen weten wat het effect is op mijn bezoekersaantal zónder Commentluv. Loopt het aantal bezoekers echt drastisch achteruit? Blijft het gelijk? Kijk, ik zou natuurlijk heel hard aan het liegen zijn als ik zou zeggen tegen je dat het me niets uitmaakt of mensen wel of niet mijn blog bezoeken. Als het puur een personal lifeblog alleen voor mezelf geweest zou zijn, had ik het niet online hoeven zetten. Het is alleen niet mijn drijfveer. Eerlijk is eerlijk, maar ik vind het belangrijker dat mensen mijn blog bezoeken omdat ze geïnteresseerd zijn en het leuk vinden om te lezen wat ik schrijf. Commentluv moet daar geen invloed op hebben vind ik. Als mensen je blog willen bezoeken, kunnen ze ook gewoon op je naam klikken. Zo komen ze ook op je blog.

Ik vond dat ik mijn lezers op z’n minst een uitleg schuldig ben over waarom ik de functie niet meer heb. Ik hoop dat daarmee ook e.e.a. duidelijk is geworden. Het spijt me dat ik jou als lezer of als blogger niet meer het voordeel kan geven om je laatst geschreven post te ‘promoten’, maar denk dat je je ook kunt vinden in mijn redenen hierboven. In ieder geval bedankt voor je begrip!  😉

Heb jij wel of juist geen Commentluv? Ik lees graag in de comments waarom jij er wel of niet voor kiest. Ik ben benieuwd!

 

 

 

 

 

4 Comments, RSS

 1. Saskia 26 juli 2017 @ 20:37

  Hier ook geen Commentluv 🙂

 2. Daisy Kroon 26 juli 2017 @ 16:18

  Ik heb geen comment luv om ongeveer dezelfde redenen als jij… Ik werd ook echt gestoord van die foutmeldingen iedere keer.

 3. Sylvia 26 juli 2017 @ 07:26

  Haha het was me nog niet eens opgevallen dat je het verwijderd had. Ik heb er gelukkig zelf nog geen last van of gehad. Ik blijf gewoon langskomen hoor, soms wat later maar niet minder gemeend haha

  • Essma 26 juli 2017 @ 11:26

   Hoi Sylvia! Dank voor je reactie en je begrip! 😉😘 Hetzelfdw geldt vor jou natuurlijk!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: