4x voordelen van watermeloen!

Ik ben nog niemand tegengekomen die geen watermeloen lust. Jij wel? Sommige dingen zijn het delen meer dan waard en daar is een post als dit een typisch voorbeeld van!  Er zijn zoveel soorten fruit in de wereld dat we denk ik in heel ons leven niet eens de kans krijgen om al die verschillende soorten ook te kunnen proeven. Watermeloen is gelukkig wel wat toegankelijker en daarom deel ik in deze post waarom je komende zomer extra veel watermeloen zou “mogen” eten: 4x voordelen van watermeloen!  😉 

1. Antioxidanten

Behalve dat het een heerlijke zoete fruitsoort is, bevat het een heleboel antioxidanten waarvan we weten dat deze ons beschermen tegen ziektes en vrije radicalen. Ook verkleint het de kans op astma, darmkanker, aderverkalking, diabetes en artritis. Het helpt je zelfs bij het afvallen als je voor een evenwichtig dieet kiest en waarbij je watermeloen boven ander fruit met meer suikers verkiest.

2. Bomvol vitamines en mineralen

Watermeloen is een bron van o.a. vitamine B6, B1, Magnesium en Kalium. Deze dragen bij aan een goede werking van je energiehuishouding en het zenuwstelsel. Het bevat natuurlijk veel water, want het heet niet voor niks zo. Zo blijf je tijdens  warme dagen goed gehydrateerd! Bovendien bevat het in vergelijking tot andere fruitsoorten, relatief weinig calorieën! Naast vitamine A (goed voor je ogen) en C (voor je immuunsysteem), bevat watermeloen ook Lycopeen (rode kleur). Mijn moeder introduceerde als eerste watermeloen aan Ophelia toen ze nog een baby was en dat is voor mij extra speciaal, want moeder weet veel van fruit en de voordelen van veel soorten. Toen Ophelia als baby niet zo’n ‘water drinker’ was, gaf moeder haar meestal watermeloen als alternatief om haar toch genoeg vocht binnen te laten krijgen. Sinsdien is Ophelia gek op watermeloen! Een heel gezond stukje fruit voor jong en oud!

3. De witte laag

In het witte gedeelte van de watermeloen zit citrulline en dit is goed voor o.a. de bescherming tegen vrije radicalen en dat je aderen tot rust komen.

4. Schil tegen rimpels

De schil van de watermeloen schijnt als een soort natuurlijke mini-facelift te werken! Het zorgt ervoor dat de huid zich snel herstelt en er frisser uit ziet. Het trekt de huid een beetje strak, perfect voor de rijpere huid dus.

Al met al goede redenen voor een waar ‘watermeloen festijn’ komende zomer, toch?  Ook hier geldt natuurlijk: geniet met mate…

Heb jij nog een leuk weetje over watermeloen wat niet in het ruitje staat? Ik ben benieuwd en lees het graag in de comments!

 

2 Comments, RSS

  1. Mahwish 15 juni 2017 @ 09:20

    Schil als facelift, dat klinkt goed! Maar wat is dan precies de bedoeling, je gezicht ermee bedekken?
    Mahwish onlangs geplaatst…Review + video | Little Live Pets Muis en EgelMy Profile

  2. Sylvia 15 juni 2017 @ 09:19

    Hmm lekker watermeloen wij zijn er ook dol op! Ik weet wel iemand die het niet lust en dat is mn vader. Haha
    Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: