Weight Watchers update #10 | Vallen, opstaan en weer doorgaan

Weight Watchers update #10 | Vallen, opstaan en weer doorgaan

Een kort(er) lontje, nergens zin in hebben, me neerslachtig voelen en grillig zijn. Dat is zo’n beetje de uitwerking van hormonale schommelingen bij mij. Want hoe goed ik ook op mijn voeding let en ik wekelijks aan die 31 actiepoints kom van de ww, hormonen leiden een eigen leven. Dat gebeurt gewoon… Best irritant als ik wél een bepaalde weg op wil. In deze post lees je hoe ik mezelf toch door die tegenslag sleur. Misschien doet het ook iets voor jou?

Voorgevoel

Ik zit inmiddels in zo’n ritme met de Weight Watchers dat ik ook bijna zonder alle punten in te moeten voeren, al goed kan inschatten welke keuzes ik op een dag beter wel of niet kan maken. Dat is ook de bedoeling, want de app kan ik niet altijd gebruiken. Zal het op een gegeven moment natuurljk zonder punten tellen moeten doen. Maar dat voorgevoel dus. Mijn humeur rondom mijn ‘hormoon happening’ draagt hier zeker aan bij! Elke keer als ik in de auto naar de ww rijd, kan ik soms al een inschatting maken dat er wat af is. Bizar hè? Vooral voor mij is dat best wel extra spannend, omdat ik een traag werkende schildklier heb en hiervoor hormonen neem. Hierdoor is er van alles mogelijk in mijn lijf. Net als die ene keer dat ik ‘zomaar’ aankwam zonder verklaarbare reden.

Dit keer had ik weer dat voorgevoel. Iets in me zei dat ik niet te snel moest juichen…ondanks dat ik me strikt aan het programma hab gehouden. Zodra ik het gezicht van mijn coach zag (kijkt vaak neutraal), wist ik dat ze geen bevredigend resultaat schreef in het boekje. Ze zegt dan ook niks. Bij minder gewicht zegt ze ‘ sehr gut abgenommen!’ (goed afgevallen). Dit keer zei ze niks. Ai! Toen wist ik al genoeg dus. Ik incasseerde het maar en nam plaats bij de rest zodat de avond kon beginnen.

Hormonen

Die hormonen dus. Ja ik geef echt de hormonen de schuld, want die laten mijn lijf dus zo ‘schommelen’. Als het etentjes buiten de deur, taartjes of andere dingen waren had je dat hier ook gelezen. Nee, niets van dat. Wel vervelend als je denkt controle te hebben op je afvalavontuur, maar dat toch eigenlijk ook niet hebt. Wij vrouwen zitten sowieso wat complexer in elkaar, dus dat verklaart wel het een en ander. Jij hebt misschien ook je maandelijkse perikelen en laten je dingen doen die je normaal gesproken niet doet. Tja, wat kan ik zeggen? Live and let live maar…? Die 200 gram die de weegschaal teveel aangaf, gaan er echt wel een keer af. Zolang mijn beste vriend ‘Focus’ er gewoon voor me blijft, zal ik dit tot een gewenst eind brengen. Laat je niet op de kast jagen door hormonen. Doe ik ook niet. Uiteindelijk kom je er wel. Linksom of rechtsom. De kunst is om er in te blijven geloven en vooral niet verder te zinken in een zo nu en dan passerende tegenslag. Vallen mag, als je maar weer opstaat en doorgaat…verder met het plan.

Bron plaatje 😂<<
tgelichte afbeelding: iStockphoto/Getty Images

Zo, nu ik dit alles zo geüpdate heb, vind ik dat het tijd is voor een before en after foto. Die ga ik komend weekend even opzoeken en zal je die in de volgende update laten zien. Hoplijk slaak ik volgende week bij de ww wél een kreet van blijdschap, want anders…😅Hoe ga jij om met je hormonen als die je in de weg zitten? Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

2 Comments, RSS

  1. Sylvia 13 januari 2018 @ 12:32

    Ik vind het heel knap hoe je het doet. Ik moet de knop nog steeds omzetten. Komt wel.. haha

    • little-origin 13 januari 2018 @ 16:29

      Vast wel! Succes 😉

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: