Weight Watchers update #15 | Goldmember worden of niet?

Weight Watchers update #15 | Goldmember worden of niet?

Het is even geleden dat ik een update plaatste van mijn voortgang. Naast dat het te maken had met de stagnatie in het gewichtverlies, heb ik me ook twee weken niet laten weg. De eerste week omdat een training voor de halve marathon een hogere prioriteit had en deze op dezelfde dag gepland stond en de tweede week was ik in Nederland. Ik praat je weer even bij over de stand van zaken. Enjoy!

Die voortgang dus

Zoals de titel al doet vermoeden leg ik in de post een vraag neer. Een vraag voor mezelf die ik alleen kan beantwoorden, maar ben desondanks ook erg benieuwd naar jullie gedachten hierbij. Vandaar. Om daar een eenduidig antwoord op te geven, is het misschien eerst even handig als ik uitleg wat het begrip ‘goldmember’ nu is. Je bereikt deze status bij weightwatchers als je je doel behaald hebt en het stabilisatieprogramma hebt afgerond. Sommige deelnemers stoppen er al eerder mee omdat ze al tevreden zijn of het gewenste aantal kilo’s al verloren zijn. Ik heb mijn gewenste aantal kilo’s ook verloren in principe en daarom zou het voor mij een goede reden zijn om te stoppen met het programma. Als goldmember mag je kosteloos gebruikmaken van het programma. Dat als stok achter de deur en voorkomt dat je niet terug dreigt te vallen in je oude gewoonten. Klinkt goed toch? Lijkt wel een soort rehab 😂.

Maar ik wil verder

En dat brengt mij bij de kern van de vraag. Want waarom wil ik verder met het programma? Daar ga ik proberen een antwoord op te geven. Het helpt om een doel te hebben en daaraan te werken. Geeft niet alleen houvast maar ook sturing aan je ‘life project’ zoals ik het nu maar even noem. Er kan meer af en ik zou willen dat mijn trouwjurk nog een tikkeltje losser zit. Trouwjurk? Ga je trouwen dan? Hahaha…Nee, maar die jurk is voor mij een perfecte maatstaaf om te kijken hoe het met mijn heupen en taille gesteld is. Ik paste mijn jurk onlangs nog, maar gaat nog niet zo makkelijk dicht als op de dag zelf zo’n 8 jaar geleden. Ja tuurlijk heb ik kinderen gekregen en is mijn leven daardoor wat veranderd. Toch vind ik het krijgen van kinderen geen vrijbrief voor rondere heupen en taille. Met het vele hardlopen wat ik tegenwoordig doe en er ook veel plezier aan beleef, is het in mijn situatie handiger om nog wat lichter te worden. Daar heb ik met mijn knieproblemen namelijk al de voordelen van mogen ervaren.

Wanneer ben je dan tevreden?

Als mijn complete garderobe weer past en ik ook weer in mijn bruidsjurk pas. Dat zou voor mij een goede richtlijn zijn en daarom verder te gaan met het programma. Daarna komt de stabilisatie periode er ook voor mij aan, dus dat gaat ook spannend worden. Het programma verder volgen zonder punten te tellen…spannend! De app is nu nog zo’n fijn hulpmiddel namelijk. Ik ga dus zeker nog gewoon verder met de updates, alleen minder frequent. De 2,3 kilo die er in 2 weken af is gegaan ondanks dat ik vakantie had is een geweldig resultaat waar ik heel blij mee ben! Juist na al die stagnatie en aankomen van afgelopen weken. Vertrouwen en blijven geloven in je eigen mentale kracht brengt je verder. Echt waar. En alleen daar ben ik al tevreden over.

Nu die kilo’s er voor de race nog af zijn, voel ik me nog fitter en energieker. Het geeft zo’n heerlijk gevoel als kleding losser gaat zitten en je daardoor meer zelfvertrouwen krijgt. We gaan dus nog even door! Zo nieuwsgierig als ik ben, wil ik altijd weten wat er aan het eind van de regenboog ligt😉.

Zou jij ook doorgaan voor gold member? Of eerder stoppen? Wanneer zou jij tevreden zijn? Ik lees er graag over in de comments!

Liefs, Essma

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: