Weight Watchers update #5 | Wat is je geheim…?

Weight Watchers update #18 | Even bijkletsen...

Jeetje, je bent afgevallen! Wat is je geheim? Deze vraag krijg ik steeds vaker te horen de laatste tijd. Een moeder die mij een tijdje niet gezien had merkte direct op dat ik blijkbaar ‘lichter’ was dan de keer dat ze me voor het laatst zag. Ook een aantal andere moeders van school merkten dit op en maken dan ook complimenten. Tuurlijk vind ik dit fijn om te horen want het bevestigt dat er inderdaad verandering te zien is aan me. 

Geen geheim

Toch zeg ik direct nadat ze me vragen wat ik doe om af te vallen dat ik het weight watchers programma volg. Ik heb hier nooit een geheim van gemaakt. Waarom zou ik? Het is iets waar ik volledig achtersta en er eerlijk gezegd steeds meer plezier aan beleef. Dat heb ik nooit durven denken. Dat ik plezier zou beleven aan lijnen…haha. Jij? Maar omdat dit eigenlijk meer een ‘bewust eten’ programma is, kan ik het zo goed volhouden. Iedereen die het programma volgt, kan dit beamen denk ik. Ondanks de complimenten besef ik dat ik er nog lang niet ben, maar zelf ook wel veranderingen bespeur. Mijn winterjas is bijvoorbeeld ruimer gaan zitten. Deze kleine veranderingen zorgen voor focus en motivatie! Precies wat ik nodig heb…

Weight Watchers verandering

Vanaf 26 november aanstaande wordt er weer een wereldwijde verandering bewerkstelligt in het programma. Als je de app en het online programma volgt, gaat dit helemaal automatisch en hoef je dus niets extras te doen. Voor diegenen die alles met een dagboekje bijhouden en dus aangewezen zijn op de ‘analoge’ manier vraagt dat wel wat aanpassingen. Wat die aanpassingen precies zijn, weten we dus de 26ste. Waarom verandert weight Watchers nu weer het programma? Als je langer het programma volgt of inmiddels Lifetime Member bent, weet je dat WW zo nu en dan het programma volgt. De verandering heeft altijd verbetering als doel en wordt aangepast aan de laatste wetenschappelijke onderzoeken en inzichten op het gebied van gezonde voeding. Ik ben dus benieuwd of alle fruitsoorten toch nog 0 punten zijn of dat de banaan bijvoorbeeld alsnog een punt krijgt. We zullen het zien.  😉

Eetfestijn

Even een flashback naar afgelopen week op het gebied van snacken. Zoals je misschien weet, was mijn dochter vorige week jarig en hoort er ook dit jaar gewoon taart bij en mocht zij kiezen wat we die avond aten. Pannenkoeken werd het! (uit zo’n fles waar je melk bij moet doen en moet schudden..weet je wel?) Ik besloot geen punten te tellen, maar gewoon even te genieten van bepaalde dingen. Ondertussen wel mijn hoofd erbij houden natuurlijk. 😉  Ik at de pannenkoek heel bewust en genoot echt van iedere hap. Normaal gesproken zou ik die oprollen en was die misschien binnen 3 minuten weg hahahah. Verder at ik naast de afgewogen maaltijden en uitgekiende punten ook wat dingen anders.

[easy-image-collage id=6695]

[easy-image-collage id=6696]

De derde foto is een pompoenschotel. Niet heel goed te zien, maar was zo lekker. Pompoen is heerlijk vullend en bovendien 0 punten!  🙂

Wat zei die weegschaal deze week?

Omdat mijn zus en broer afgelopen vrijdag kwamen, besloten we voor het gemak gewoon eten te bestellen. Het werd onze favoriete Thai en ook hier besloot ik even geen punten te tellen. Wederom bewuste keuzes gemaakt (minder rijst etc) en genoot heerlijk van alles (vooral van de gebakken banaan). De dag erna vierde Ophelia haar feestje, dus aten we taart en tussendoor toch nog wat lekkers zoals een stroopwafel en at ik mee met de snacks voor de kinderen. Dit waren mozarella-sticks uit de oven. Ik nam er een aantal en had ook hier even geen omkijken naar die app. Eerlijk gezegd wilde ik die moeite ook niet nemen, want wist ergens wel dat ik over mijn dagtotaal zou zitten. Maar goed, gelukkig zijn er niet iedere dag feestjes en kon ik er verder ook niet echt mee zitten.

Dat vind ik ook even belangrijk om te noemen. Het moet geen martelgang zijn, maar je mag best eens gewoon even genieten. Zo ben je de volgende dag weer volop gemotiveerd en kan je verder waar je was gebleven. Als je er zelf maar een goed gevoel bij hebt…dat dan weer wel. Ondanks dit festijn gaf de weegschaal -300 gram aan! In vergelijking met die -1 kilo de week ervoor, was dit wel minder maar toch was het eraf en niet erbij! Het duurde even voordat ik dit besefte maar nu ik dit schrijf ben ik maar wat trots met dit resultaat. Kleine stapjes zijn ook successen!

Kerstkoekjes: Sterren

Zoals ik vorige week beloofde, zou ik deze week een recept delen van weight watchers proof kerstkoekjes. Misschien is het wat voor je.

Ingrediënten:

1 ei
60 gram amandelen
100 gram meel
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
120 gram poedersuiker
80 gram light margarine (waarmee je kunt bakken)
2 druppels amandelaroma (Bijv Dr. Oetker)
1 el melk
1 el water

– Eigeel en eiwit scheiden. Amandelen met meel, bakpoeder, zout, 80 g poedersuiker, margarine, eigeel, amandelaroma en melk tot een glad deeg kneden en in vershoudfolie wikkelen. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

– Deeg met vershoudfolie eroverheen dun uitrollen, 40 sterren uitsteken en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. De rest van de poedersuiker, het eiwit en water roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Met dit mengsel bestrijk je de koekjes. Kerstkoekjes in een voorverwarmde oven in het midden bij 180 graden gedurende 12 minuten bakken. Na het bakken op een rooster laten afkoelen. Smakelijk en geniet met mate!  😉

Liefs, Essma

Bak jij wel eens koekjes met de feestdagen? Ik lees het graag in de comments! Fijn weekend!

4 Comments, RSS

 1. Els Black-Stoker 26 November 2017 @ 16:05

  Goed bezig! En lekker zo doorgaan. Ik merk sinds ik weer sport dat ik veel bewuster nadenk over wat ik in mijn mond stop

  • little-origin 26 November 2017 @ 16:27

   Ja dat kan ik me goed voorstellen. Er gaat als het ware een knop om en hopelijk blijft ie dan ook om ?. Dat is vaak de kunst! We willen nog wel eens denken dat we allerlei extra’s mogen juist omdat we sporten. Dat is helaas niet zo. Zo verbranden we nooit lichaamsvet ?

 2. Maaike 24 November 2017 @ 09:29

  Goed bezig! En knap dat je er zo open over bent. Dat geeft mij wel stof tot nadenken. Ik vind het namelijk altijd heel moeilijk om aan mensen te vertellen als ik een bepaalde afvalmethode volg. Mijn ervaring is dat mensen er altijd meteen een mening over hebben en dat opeens iedereen weet wat goed voor je is. Dat werkt bij mij enorm demotiverend. Ik word er onzeker van. Dus, top Blog! Dank!

  • little-origin 24 November 2017 @ 10:50

   Hi Maaike! Ik begrijp wat je bedoeld over die ongevraagde adviezen. Het is misschien goed bedoeld van die mensen, maar moet jou niet op een zijspoor zetten. Focus houden en je doelgericht bezighouden met datgene waar jij mee bezig bent en dat ook steeds proberen helder voor ogen te hebben is echt dé methode! Er zijn zoveel afvalprogramma’s en daarom zoveel meningen. Je kunt proberen de meningen luchtig op te vatten. Ondertussen doe jij datgene wat goed voor je voelt. Meningen zijn er altijd zolang er mensen zijn ?. Alleen jouw mening telt als het aankomt op jouw leven en gezondheid. ⭐️ graag gedaan!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*