Winners win and losers lose…

“At the end of pain is succes” of “I’m gonna do whatever it takes to become everything I can become”. Zomaar wat motiverende uitspraken van Howard Freeman. Motiveren is iets wat hij doet! Ik weet niet of het de toon in zijn stem is of wat en hoe hij het zegt, maar deze motivational speaker heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ik ooit begonnen was met rennen. Daar waar ik dacht dat ik het nooit zou kunnen, hebben zijn YouTube filmpjes gezorgd dat de motivatie uit de zwakste plek in mijn lijf kwam en mij doen laten rennen. Rennen naar een gelukkigere, gezondere ik. Hoe dat precies zo kwam, deel ik met je in deze post. Winners win and losers lose…

Out of the blue

Gisteren was een dag dat ik besloot weer te gaan hardlopen. Ik had begin dit jaar het voornemen wel, maar doordat mijn gezondheid me een beetje in de steek liet en de vermoeidheid overheerste, liet het lopen lang op zich wachten. Ik wilde zogenaamd wachten tot de perfecte mogelijkheid zich aandiende en de juiste timing afwachten. Ik merkte al snel aan mezelf dat dat plaatje in mijn hoofd niet bestaat en er gewoon voor moet gaan. Ik wilde dat heerlijke gevoel na het hardlopen weer terug van dat je ‘on top of the world’ staat. Dat wilde ik weer ervaren en daarom ben ik gisteren weer begonnen. Ik heb altijd mee willen doen met een marathon of een run in een leuke stad, dus misschien komt het er dit jaar wel van! Gisteren heb ik besloten dat het dag 1 werd. De eerste 2 km zitten er op en ben erg blij en trots dat ik begonnen ben en mezelf gepusht heb toch te gaan. Out of the blue is soms goed. Perfect zelfs! 😉

If you can look up, you can get up!

When life knocks you down and you’re lying flat on your back you can get up because if you can look up, you can get up! Deze kwam bij mij wel binnen! Starten met de eerste kilometer is een start naar een nieuwe mindset voor een gezonder leven. Zo werkt dat voor mij. Het zit denk ik een beetje in ons mensen om verandering uit de weg te gaan, omdat het onbekend terrein is omdat we uit onze comfort zone treden. Tenzij je gelukkig bent in je leven natuurlijk en niets wilt veranderen, dan zit je prima. Ik vond mezelf niet fit en zat met depressieve gevoelens na de verhuizing. Ik moest een verandering doormaken, want ik wilde niet meer zo zitten tobben en tegen mezelf zeuren. Er moest iets gebeuren!

Rennen heeft mij doen inzien dat ik een sterk lijf heb en dat negatieve gedachten ‘weggerend’ kunnen worden. Het heeft me geleerd dat ik de verf, kwast, canvas en uiteindelijk ‘de kunst’ in één tegelijk ben en kan zijn. Dit alles op mijn eigen tempo, kunnen en mogelijkheden. Die ontdekking heeft me een hoop positieve dingen gebracht. In dit geval is dat de onzekerheid over mijn gezondheid, de keuze om te verhuizen en het achterlaten van familie en vrienden in Nederland. Het werd ook een soort medicijn voor me, maar een zonder vervelende bijwerkingen heeft!

Daar wil ik weer heen. Het wordt een lange, zware weg maar ik heb zin om die battle met mezelf weer aan te gaan. Wellicht zal het ook beter zijn voor het littekenweefsel ( en daarmee ook vocht vasthouden enzo) van de keizersnede, maar dat zal de tijd moet uitwijzen.  Het geeft me in ieder geval zoveel zelfvertrouwen, een sterker en gezonder lijf. Being perfect is about doing everything that you’ve tried to reach your goal! Daarmee wil ik deze post afsluiten en hopelijk jou hiermee gemotiveerd te hebben om te starten met datgene wat bij jou al een tijdje ‘on hold’ stond. Wordt vervolgd!

Wat zou jij graag willen veranderen of aan willen werken?  Kan jij jezelf goed motiveren? Ik lees er graag over in de comments!

 

 

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. StevGram 16 November 2019 @ 05:29

    Buy Kamagra In Uk comprar propecia Express Ship Non Prescription Viagara

  2. Vlijtig Liesje 16 May 2017 @ 10:29

    Ik zou minder willen piekeren.

    Superleuk dat je het hardlopen weer oppakt. Hardlopen is geweldig. Ik doe het al vijftien jaar, en anders was ik volgens mij allang gillend afgevoerd door mannen in witte pakken.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*