Worstpannetje voor het hele gezin

Worstpannetje voor het hele gezin

Iets wat verantwoord, makkelijk klaar te maken én lekker is? Dat kan ik zeggen over dit altijd lekkere worstpannetje! Je maakt het snel klaar en het hele gezin kan ervan meespullen. Inmiddels maak ik dit recept bijna met mijn ogen dicht, maar ben erachter gekomen dat je er vele kanten mee op kunt. Variëren is heel goed mogelijk met dit gerecht en alleen daarom al deel ik het recept graag met je in deze post. Enjoy!

Op social media had ik blijkbaar veel mensen al lekker gemaakt met dit gerecht en daarom deel ik het hier ook. Zo kan je eens wat anders uitproberen en zoals ik al schreef, variatiemogelijkheden volop met dit recept dus dit is absoluut een blijvertje! Ook prima geschikt om een keer de dubbele hoeveelheid te maken en het dan in te vriezen. Bovendien zijn kinderen meestal gek op worstjes, dus een prima manier om het ‘aangename met het nuttige’ te combineren en krijgen ze lekker veel groente binnen!

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd: 25-30 min. incl. schillen, hakken en snijden.

Voor 4 tot 6 personen (want de kinderen eten meestal een kleinere portie dan volwassenen)heb je het volgende nodig voor dit kleurrijke recept:

– 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
– zout en peper naar smaak
– 2 middelgrote uien
– 3 paprika’s: groen, rood en geel
– 4 (halal) kippenworstjes (bijv. van Wahid)
– 1 tl olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blik mais (285 gram)
– 1 el ajvar mild
– 3 el zure room (light)
– een snufje suiker
– 1 el balsamico azijn
– paar takjes peterselie (gehakt)

Hoe maak je het?

1. De rijst volgens de verpakking in een pan met zout water koken.

2. Uien en paprika in blokjes snijden en de worst in dunne schijfjes.

3. Olie in een voorverwarmde pan doen, uien-en paprikablokjes samen met de schijfjes worst in de pan gedurende ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur aanbraden. Daarna met het blikje tomaten afblussen, mais toevoegen en de ajvar er doorheen roeren. Flink op smaak brengen met peper en zout en 5 minuten verder laten koken. Gas terugdraaien naar minimaal en zachtjes verder laten sudderen terwijl je de volgende stap toevoegt.

4. Zure room toevoegen en verder verfijnen met suiker, balsamico azijn en peterselie. Rijst erbij serveren en smullen maar.

Wil je differentiëren? Dat kan heel goed met een recept als dit. Laat de rijst weg en serveer het worstpannetje met taco’s of wraps.

Wat denk jij? Lijkt dit jou een lekker recept en denk je dat je het een keer gaat uitproberen?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: