Yoga | Wat voor jouw kind?

Sinds we hier in Duitsland wonen leren we steeds beter de omgeving kennen en komen we meer in contact met de Duitsers zelf. De Duitsers die wij kennen, hebben meestal een druk bestaan en doen veel aan sport. Het is mij opgevallen dat hier met name veel aan yoga wordt gedaan. Door volwassenen, maar ook vooral door kinderen. De sportschool waar ik gesport heb, had ‘yoga for kids’ ook vast op het rooster staan. Bij Ophelia op school is dit ook een ‘after school activity’. In diverse zwembaden in de omgeving is dit ook vaste prik. Yoga wordt hier door heel veel kinderen beoefend en ik vind deze trend onder die kleintjes wel interessant. Ik zocht het e.e.a. voor je uit.

Waarom Yoga

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat kinder-yoga een hele gunstige invloed heeft op de ontwikkeling van jonge kinderen. Het zou helpen bij lichaam- en zintuigelijke waarneming en de concentratie wordt verbeterd. Angst en agressie worden verminderd en hun zelfbeeld neemt toe. Als je dit zo leest, lijken me dit hele goede redenen om je kind minstens een keer kennis te laten maken met yoga. Toch?

In Nederland steeds  populairder

Zoals ik al schreef, is kinderyoga hier al veel populairder dan in Nederland. Sterker nog, het is vrij normaal dat kinderen hier aan yoga doen. In Nederland had ik dit echt nog niet eerder gehoord. Dit gaf mij aanleiding om toch eens te gaan googelen. Ik vond de website van Jip en Jan . Zij zijn gespecialiseerd in kinderyoga en geven ook cursussen. Op deze website kun je wellicht ook een yoga studio bij jouw in de buurt vinden. Ik vind het geweldig dat er in NL op steeds meer locaties kinderyoga te beoefenen is! Het heeft mij tot nu toe alleen maar voordelen gebracht, dus ik denk zo’n kind ook.

Vanaf welke leeftijd?

Eigenlijk kan je baby samen met jou al yoga beoefenen. Er is namelijk ook een ‘mama& baby les’. Omdat de botjes en gewrichten natuurlijk dan nog zo zacht zijn, zijn er voor deze leeftijdsfase afgestemde oefeningen. Per leeftijdscategorie zijn er afgestemde yogaposities. Je zou dus moeten informeren bij een gecertificeerde yogavereniging.

Als Aiden gestopt is met ‘spugen’ en zijn maagklepje dus voldoende is volgroeid en sterk genoeg is, ga ik zeker met hem een keer yoga uitproberen. Geweldig lijkt me dat!

 

Heb jij eerder gehoord van kinderyoga? Of beoefent jouw kind het? Lijkt  me leuk om dit terug te lezen in de comments.

 

3 Comments, RSS

 1. Essma 6 February 2017 @ 22:49

  Hey Eef! Wat leuk! Die naam( Sabina) komt me bekend voor…van Pinterest geloof ik ?. Is yoga misschien niet iets voor de brede school? Lijkt me zo gaaf om dat te geven! Ophelia wil het ook een keer proberen in ieder geval ?

  • Eef 16 February 2017 @ 21:19

   Ik zou het heel graag willen Essma maar de afgelopen anderhalf jaar heb ik zo goed als alle BS activiteiten zelf gegeven omdat de subsidie schrikbarend gekelderd is. Ik mag/ kan dus niemand meer inhuren. En aangezien ikzelf helemaal niet van de Yoga (of welke sport dan ook) ben, vrees ik het ergste voor de kids.

 2. Eef 6 February 2017 @ 22:26

  Hey Essma, jaren geleden hadden wij bij de BS ook een paar keer kinderyoga onder de naam “kindervonkjes”. Bij de foto’s van de BS op de school-site zijn foto’s te vinden. Sabina Oulham kwam deze lessen geven en de kinderen waren erg enthousiast. Helaas, voor ons, verhuisde zij naar de Achterhoek waar ze nu hele leuke lessen geeft aan kinderen uit de buurt.

  groetjes,
  Eef

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*